Uncategorized

POST JE ODLIČNA REŠITEV ZA ŽIVLJENJSKE SPREMEMBE

Post brez trde hrane je bil prelomnica v mojem življenju.

Priporočam ga vsem, ki si želite prečistiti telo in um. Po eni strani se odpovedujemo trdi hrani, po drugi strani pa samo pridobivamo. Poglobimo se v svojo notranjost, saj se telo ne ukvarja s presnovo hrane. Tako je na vrsti naš um, s katerim se v času postenja dogaja  zelo veliko. Misli so bolj jasne, saj se iz dneva v dan  čisti vsa navlaka, ki jo imamo v podzavesti. Preko morečih sanj se z razčlenjevanjem le teh spuščamo v boljši svet. Postavljamo se v tisti zorni kot, iz katerega vidimo sončno stran. Mi sami nimamo večjega vpliva, lahko pa delujemo kot posameznik, ki spremeni sebe. Tudi na čustvih se pozna vpliv postenja.

Postim se že sedemnajst let in sicer vsako leto po dvainštirideset dni. Zadnji leti v dveh delih in to takrat, ko imam večji stres ali pa enostavno začutim, da se morem še bolj posvetiti sebi. Post mi pomeni nagrado in ne kazni. Kriza je samo prve štiri dni, potem pa kriza mine in pridemo v stanje letenja. To pomeni, da se točno tako počutimo, kot bi leteli nad vsem dogajanjem. V sebi čutimo srečo, lahkotnost in mir, ki ga v današnjem tempu življenja težko dosežemo. Dolžino posta prilagodim na potrebe posameznika in pred samim programom se pogovorimo o ciljih, ki bi jih posameznik s postom želel doseči. Program se prilagaja individualno, saj ima vsak človek različne potrebe. V skupini pa se med seboj spodbujamo, si izmenjamo izkušnje in s hojo v bližnje hribe dodatno organizem oskrbimo s kisikom.

Ste utrujeni, pod stresom, imate že kakšne simptome zastrupljenosti telesa (migrenski glavoboli, vnetja, razdražljivost, težave s koncentracijo, bolezni črevesja, kožne bolezni…), ali pa se bi radi znebili odvisnosti od kajenja, hrane, alkohola,… Mogoče pa imate občutek napihnjenosti ali pa enostavno čutite, da se morate posvetiti sebi.

Potem je skrajni čas, da nam pišete na drustvo.preventivasket@gmail.com ali nas pokličete za prosti termin na 040 619 606.

S tem, ko se odpovedujemo trdi hrani, onemogočamo vnos strupov v telo in tako organizem porabi manj energije. Tako okrepimo imunski sistem in strupi v krvi se nevtralizirajo. S postom upočasnimo proces staranja (preskus na živalih je pokazal, da se živalim, ki pojejo petdeset procentov kalorij manj, življenjska doba podaljša)  in si krepimo samozavest. Tako se je leta 2000 postilo 120 ljudi štirinajst dni. Telesna teža se jim je povprečno zmanjšala za 4,5 kg, holesterol se jim je brez pomoči zdravil zmanjšal za 10%, telesne maščobe so se jim zmanjšale za 1,8 %, krvni sladkor se je zmanjšal za 10 %, krvni tlak se je znižal za 10 mm Hg in iz tega lahko sklepamo, da se za 10 % zmanjša nastanek bolezni srca in ožilja.

Danes se že veliko govori o tej naravni metodi čiščenja organizma in vzpostavitvi samozdravilnih učinkov, ki jih nosimo v sebi. Za nekatere pa še vedno post pomeni stradanje… V tem primeru temu ni tako, saj imamo veliko rezerve v našem organizmu in s sokovi dovolj hrane, kolikor je potrebuje naš organizem.

Pot do ravnovesja je lahko veliko krajša…